شرکت برق منطقه ای خوزستان به فن آوری ساخت سلول‌های خورشیدی به روش سیلیکون آمورف دست یافت

ساخت وبلاگ

خوزنیوز: شرکت برق منطقه ای خوزستان با اجرای یک پروژه ملی تحقیقاتی مشترک با دانشگاه شهید چمران اهواز برای اولین بار در کشور به فن آوری طراحی و تولید ساخت سلول های خورشیدی به روش سیلیکون آمورف دست یافت.

به گزارش خوزنیوز و به نقل از شرکت سهامی برق منطقه ای خوزستان، محمود دشت بزرگ رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت با اعلام این خبر گفت: شرکت برق منطقه ای خوزستان با همکاری مشترک با محققان دانشگاه شهید چمران اهواز موفق شدند برای اولین بار در کشور دانش فنی و فناوری طراحی و ساخت نوعی از سلول های خورشیدی مبتنی بر سیلیکون آمورف هیدروژنه موسوم به فیلم نازک (نسل دوم) را تولید و نمونه های آزمایشگاهی آن را با موفقیت آزمایش کنند.

وی با قدردانی از حمایت ها و پشتیبانی شرکت توانیر و مسوولان و محققان دانشگاه شهید چمران اهواز و مجری طرح دکترکوثریان به دلیل همکاری و ارتباط مطلوب علمی و تحقیقاتی با شرکت برق منطقه ای خوزستان و نیز دست اندرکاران این امر در شرکت بویژه معاونت برنامه ریزی و تحقیقات افزود: این پروژه ارزشمند که حاصل چند سال تلاش بی وقفه بوده، در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به ثبت رسیده و دارای کد ملی است و به عنوان یک طرح شاخص با حمایت های مادی و معنوی این شرکت و تجهیز آزمایشگاه تحقیقاتی سلول های خورشیدی در دانشگاه شهید چمران ،انجام شده است.

دشت بزرگ تصریح کرد: در واقع این آزمایشگاه از نظر فناوری و ساخت در کشور منحصر بفرد است و می تواند یک مرکز تحقیقاتی بین رشته ای از تخصص های مختلف برق، شیمی، فیزیک، مواد و ... باشد که دانشجویان مقاطع کارشناسی ، ارشد و دکترا می توانند پروژه های خود را در آن انجام دهند.

وی  ادامه داد: دستیابی به فناوری های برتر روز، دستاورد مهمی است که کشور عزیزمان را قادر به رقابت در عرصه های مختلف بین المللی خواهد ساخت و با توجه به اینکه کشور ما در زمره کشورهای با بیشترین پتانسیل انرژی خورشیدی بوده، بومی شدن فناوری ساخت این نوع سلول های خورشیدی می تواند نقش مهمی در جایگزین کردن انرژی های تجدید پذیر شونده به جای سوخت فسیلی در تولید برق داشته باشد.

گفتنی است؛ از مزایای این نوع از سلول های خورشیدی می توان به ساخت آن  به روی زمینه های بسیار ارزان و انعطاف پذیر مانند شیشه و پلاستیک که در دمای بالا عملکرد بهتری نسبت به سیلیکون های کریستالی دارد و همچنین راندمان آن در دماهای بالا و سازگار با محیط بویژه در مناطق گرمسیری، وجود ابزارهای لازم آن در کشور جهت بومی سازی و امکان ساخت آن در ابعاد بزرگ، اشاره کرد.


برچسب‌ها: solar, سولار, پنل, تولید داخل, فناوری انرژ خورشيدي -Solar Energy...
ما را در سایت انرژ خورشيدي -Solar Energy دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 7solardownload4 بازدید : 160 تاريخ : يکشنبه 10 دی 1396 ساعت: 20:51