ذخیره انرژی خورشیدی

ساخت وبلاگ
توسعه جديدترين سيستم ذخيره انرژي مايع جهان

خبرگزاري آريا - انرژي خورشيدي از جمله منابع انرژي پاک است که توجه بسيار را به خود جلب کرده است. اما متأسفانه اين منبع انرژي در تمام ساعات شبانه روز در دسترس کاربران نيست. از اين رو دانشمندان سيستمي به منظور ذخيره سازي اين انرژي پاک طراحي کرده اند. اين سيستم نه تنها مي تواند هر زمان که خورشيد در آسمان مي تابد انرژي را از اين منبع دريافت نمايد بلکه مي تواند انرژي دريافت شده از خورشيد را به صورت انرژي قابل انتقال در آورد.
به گزارش خبرگزاري آريا، تيم تحقيقاتي چالمرز که در واقع همان دانشمندان دانشگاه صنعتي چالمرز در گوتنبرگ هستند، در حال کار بر روي سيستمي هستند که با استفاده از آن قادر خواهند بود نه تنها در زمان نياز و هنگام تابش خورشيد در آسمان از انرژي آن استفاده کنند بلکه انرژي حاصله را به نوعي سوخت و انرژي قابل انتقال نيز تبديل کنند. اين سيستم که به MOST مشهور است. اين پروژه که از سال 2013 ميلادي کليد خورده است، با تمام پروژه هاي ديگر که براي نگهداري و ذخيره انرژي خورشيدي از موارد ديگر ماند نمک گرم شده و غيره استفاده مي کنند متفاوت است. در اين روش ، مخزن هاي ارگانيک شيميايي براي ذخيره انرژي خورشيدي بکار برده مي شوند.
همچنين دانشمندان در سيستم MOST نوعي هيدروکربن به نام نوربورناديان را در معرض نور خورشيد قرار مي دهند. اين هيدروکربن مي تواند مخزن هاي ارگانيک شيميايي را تغيير داده و به کوادريسيکلان تبديل کند. تغيير دادن دماي کوادريسيکلان و يا قرار دادن آن در معرض يک کاتاليزور باعث مي شود تا انرژي درون آن به صورت گرما استخراج شود. اين گرما از طريق لوله هاي تو خالي که ديواره هاي آن با آب پر شده است منتقل مي شود.
بر اساس گفته هاي اين تيم تحقيقاتي سيستم MOST قادر است در حدود 1٫1 درصد از انرژي خورشيدي را به صورت مستقيم درون مخازن ارگانيک شيميايي انتقال دهد. در واقع قدرت اين سيستم از نمونه ابتدايي آن که در سال 2013 ميلادي طراحي و ساخته شد، 100 برابر بيشتر است. نمونه اوليه اين سيستم قادر بود تنها 0٫01 درصد از انرژي خورشيدي را منتقل کند. به علاوه در سيستم ذخيره سازي جديد از فلز کم ياب ruthenium به جاي کربن استفاده شده است. اين فلز نسبت به کربن بسيار ارزان قيمت تر است. علاوه بر ارزان تر بودن اين فلز نسبت به کربن، دوام بيشتر آن نيز يکي از فاکتورهايي است که باعث قرارگيري اين فلز به جاي کربن شده است.
بر اساس گزارش هاي منتشر شده از رئيس اين گروه تحقيقاتي، موفقيت در استفاده از اين تکنيک براي ذخيره سازي انرژي خورشيدي به معناي اين است از اين پس مي توان از مخازن ارگانيک شيميايي براي ذخيره سازي انرژي و سپس انتقال انرژي به صورت گرما در هر زمان استفاده کرد.
اين تيم تحقيقاتي همچنين در خصوص اين سيستم به اين نکته اشاره کرده است که امکان ذخيره سازي انرژي خورشيدي و انتقال آن قبل از تبديل آن به گرما در زمان موزد نياز وجود دارد.


برچسب‌ها: انرژی, خورشید, شب, ذخیره, گرما انرژ خورشيدي -Solar Energy...
ما را در سایت انرژ خورشيدي -Solar Energy دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 7solardownload4 بازدید : 137 تاريخ : جمعه 12 خرداد 1396 ساعت: 22:18